Στην electrologos365.gr ηλεκτρική ασφάλεια είναι η μεγαλύτερη έννοια μας.
Γι’ αυτό και είμαστε πάντα πλάι σας γρήγορα και υπεύθυνα για να βεβαιωθούμε ότι το σπίτι σας ή το γραφείο σας είναι τόσο ασφαλές όσο πρέπει.
Με ένα τηλεφώνημα σας βρισκόμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε στις νέες σας καλωδιώσεις, στην τοποθέτηση ρελέ στον πίνακά σας, στον έλεγχο ολόκληρης της εγκατάστασής σας και σε πολλά άλλα.

1Γειώσεις

Η γείωση σε μία ηλεκτρική εγκατάσταση είναι ίσως το πιο σημαντικό της στοιχείο.

Φανταστείτε ένα σπίτι χωρίς γερά θεμέλια πόσο επικίνδυνο θα ήταν. Το ίδιο ισχύει και για τη γείωση.

Για να έχουμε ασφαλείς ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δεν αρκεί μόνο να κατασκευάζουμε καλές αρχικές γειώσεις αλλά και να τις ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για την καλή λειτουργία τους. Κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα στοιχεία της γείωσης διαβρώνονται ή ακόμα και το ίδιο το έδαφος αλλάζει χαρακτηριστικά.

Εμείς σαν electrologos365.gr θα σας επισκεφτούμε για να εκτιμήσουμε και να σας ενημερώσουμε για την βέλτιστη πρακτική κατασκευής ή βελτίωσης της ασφάλειά σας.

2Έλεγχος εγκαταστάσεων

Το ηλεκτρικό ρεύμα τρέχει στο παρασκήνιο μέσα στους τοίχους προσφέροντας σας μια μεγάλη ποικιλία από σύγχρονες ανέσεις.

Ωστόσο οι κίνδυνοι από αυτό όπως οι ηλεκτροπληξίες και οι πυρκαγιές έχουν συχνά θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Αυτά όμως μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν με τον έλεγχο της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης.

Τι είναι ο επανέλεγχος μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Ένας επανέλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης περιλαμβάνει ενδελεχή εξέταση ολόκληρου του ηλεκτρικού συστήματος ,εξασφαλίζοντας ότι τα καλώδια, οι πίνακες και τα υπόλοιπα στοιχεία πληρούν τις απαιτήσεις των κανονισμών ,του προτύπου ΕΛΟΤ HD384.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου σας παρέχουμε λεπτομερή λίστα των αποτελεσμάτων συμπεριλαμβανομένων των σημείων που χρήζουν άμεσης προσοχής, βελτίωση και δυνατότητα αναβάθμισης.

Γιατί να κάνω έλεγχο.

Ο έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης είναι σημαντικός για την ασφάλεια του σπιτιού ή της επιχείρησής σας προσφέροντας σιγουριά αφού:

 • διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.
 • Εντοπίζει τα κοινά ηλεκτρολογικά λάθη που γίνονται συνήθως από τους κατασκευαστές αλλά και την προηγούμενη χρήση της εγκατάστασής.
 • Αναγνωρίζει λανθασμένες καλωδιώσεις στα κυκλώματα(λάθος χρωματισμός, αγωγοί αλουμινίου αντί χαλκού, λάθος διατομές).
 • Εντοπίζει μεγαλύτερα μεγέθη ασφαλειών που οδηγούν πολλές φορές σε πρόκληση πυρκαγιάς.

Καλώντας μας στο 2103300001 ή στέλνοντας μας ένα email στο electrologos365@gmail.com διασφαλίζουμε την ασφάλεια τόσο των προσώπων όσο και της ιδιοκτησίας σας πραγματοποιώντας έναν έλεγχο της Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατόπιν συνεννόησης.

3Αναβάθμιση καλωδιώσεων

Μειώστε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς ελέγχοντας και αλλάζοντας τις παλιές καλωδιώσεις της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης ιδίως εάν είναι πολλών ετών.
Επειδή η καλωδίωση στο σπίτι σας μπορεί να θέλει αναβάθμιση και για λόγους πέρα από την ασφάλεια σας ,όπως λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών της εποχής μας(air condition, Internet, δορυφορικές λήψεις, αλλαγή φωτισμού και άλλα πολλά ).

Πότε μια εγκατάσταση χρειάζεται αναβάθμιση.

 • Παλιά καλωδίωση.
  Καλωδιώσεις αλουμινίου.
  Καλώδια με υφασμάτινη επένδυση.
 • Αγείωτες πρίζες.
  Σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος είναι διπλός και για εσας αλλά και για τις συσκευές σας.
  Χωρίς αγωγό γείωσης κινδυνεύουν να καταστραφούν όχι μόνο οι ηλεκτρονικές σας συσκευές αλλά και εσείς να χτυπηθείτε από ρεύμα αφού αυτό δεν έχει που αλλού να πάει ,ακόμα και εάν υπάρχει ρελέ προστασίας στον πίνακα του σπιτιού σας.
 • Πέφτει η γενική ασφάλεια συχνά.
  Λειτουργείτε ταυτόχρονα πολλές συσκευές όπως κουζίνα, πλυντήριο, σκούπα, air condition και πέφτει η γενική ασφάλεια; Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε επαύξηση ισχύος για να μπορείτε να κάνετε όλες τις εργασίες σας απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

4Αλλαγή ασφαλειών

Ο ηλεκτρισμός είναι η ψυχή του σπιτιού και όλα διαχειρίζονται από τις ασφάλειες του πίνακα.

Πολλές εγκαταστάσεις λειτουργούν ακόμη με πολύ παλιές ασφάλειες. Είναι όμως αυτές σε θέση να διακόψουν το κύκλωμα σε περίπτωση σφάλματος; Λειτουργούν σωστά οι αυτόματες ασφάλειες; Είναι όλες οι ασφάλειες το σωστό μέγεθος;

Ελαχιστοποιήστε λοιπόν τον κίνδυνο πυρκαγιάς ελέγχοντας και διορθώνοντας τις παλιές σας ασφάλειες.

Με ένα τηλεφώνημα στο 2103300001 επισκεπτόμαστε τον χώρο σας και επιδιορθώνουμε όποιο πρόβλημα υπάρχει με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

5Τοποθέτηση ρελέ

Η χρήση του αντιηλεκτροπληξιακού διακόπτη ή όπως το ξέρουμε ρελέ έγινε υποχρεωτική και απαραίτητη σε όλες τις νέες αλλά και τις παλιές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Το ρελέ διαφυγής ρεύματος είναι μία συσκευή που τοποθετείτε στο γενικό πίνακα πριν από όλα τα κυκλώματα και συγκρίνει τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα ρεύματα. Όταν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει διαφορά, τότε αμέσως ενεργοποιείται και διακόπτει το κύκλωμα.

Με ένα τηλεφώνημα στο 2103300001 αναλαμβάνουμε να τοποθετήσουμε με ασφάλεια στον πίνακά σας οποιοδήποτε τύπου ρελέ ,διασφαλίζοντας την ασφάλεια της περιουσίας σας και των χρηστών της εγκατάστασης.